Нинова: Замразени доходи, заеми и милиарди за изтребители – това е бюджетът

Основният виновник за това бил Румен Радев
59
Нинова: Замразени доходи, заеми и милиарди за изтребители – това е бюджетът
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Замразени доходи, заеми и милиарди за изтребители – това е бюджетът, който парламентът приема днес, обвини по време на дебата за окончателното приемане на удължителния бюджет лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обвини останалите партии в НС, че не допускат до обсъждане предложенията на БСП с аргументите, че не можело в удължителен закон между две четения да се правят такива предложения.

"Но се допускат предложения подобни на други партии", обвини тя.

"Служебният кабинет замразява доходите до края на март, но доходите в тази криза, инфлации и скъпотия могат да останат замразени за дълго време, защото в същия закон се казва, че трите месеца на удължаването не се броят във времето, когото няма парламент. Ами ако отидем на избори, които сигурно ще са в средата на година май-юни и това означа, че до юни можем да останем със замразени доходи, ако няма парламент тези три месеца могат да станат и 8 месеца", скочи Нинова

"На правителството се разрешава, замразявайки доходите, да изпълни инвестиционни разходи одобрени от НС – това са самолети за ВСС за няколко милиарда лева. Освен това ще се разреши на служения кабинет да взима заеми в размер на 12 милиарда лева", обвини още тя.

Според нея НС ще узакони един антисоциален бюджет.

"Това прокламирано евроатлантичеко мнозинство ще приеме най-антиевропейския бюджет и има един основен виновник за това и това е президентът Румен Радев и неговите изпълнители в служебния кабинет, които отказаха да внесат нов бюджет“, отсече червената шефка.

Румен Гечев от БСП настоя, че предложенията на левицата са в изпълнение на директивата на ЕС за минималната работна заплата, социалните плащания, а бюджетната комисия не ги допуска за обсъждане.

"Става дума за 500 хиляди българи, които са ни минимална заплата", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: бюджетКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
5
 
! Отговори
БСП УМРЕ! преди 1 година
50 ПРОЦЕНТА ИНФЛАЦИЯ СЛЕД 5 МЕСЕЦА НА БСП ВЪВ ВЛАСТТА ? Я СМЕТНЕТЕ ЗА 4 ГОДИНИ С КОЛКО НУЛИ ЩЕ НИ Е ЦЕНАТА НА ХЛЯБА АКО БЯХА ОСТАНАЛИ?
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте на женицата една лопата и ковчег. После извикайте попа за едно опело и забравете за партията на Нинова. Дори хората с леви убеждения не припознават тази партия.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми, такава е цената, която обикновените хора ще плащаме за това, че управлявахте 6-7 месеца и станахте падналата коалиция!
38
8
 
12
 
! Отговори
Долни комунистите преди 1 година
Тая е патологичен лъжец, ако имаше нормална правова държава, отдавна щеше да е в затвора!! Долна продажница на хранилка на Газпром!!
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова нали беше вицепремиер преди няколко месеца,защо не направи тогава,даже при твоето управление Путин спря газа за България.
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, няма дълбок разлом между левите хора и президента, а между теб и голяма част от тези хора. Доказателство за това са онези над 700 000 бивш електорат на БСП, койт не гласува за тази партия заради теб. Да ти напомня с кого и с кои институции се скара тази година: ПЕС и С.Станишев, К.Паргов. К.Добрев, В.Лечева, президента, К.Петков и А.Василев, К.Костадинов, Д.Атанасова. Трудно можеш да се разделиш със заядливия си манталитет
35
1
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
На гол *** чифте пищови-това сме ние!
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И..... тежки престъпления на Про100 Киро и компания към държавата ни !!! Това защо никой не коментира ?? Как всички мълчат за това , че държавата ни е продадена на един кандски инфантил , който май вече затрил България ??? Учудваща тишина !!! И ...няма Прокуратура!!! И няма кой да защити държавата от наглите престъпници на "Промяната" !!! НЯМА !!!
33
3
 
15
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
И НАВСЯКЪДЕ-КОМУНИСТИ,ТЕХНИ ОТРОЧЕТА,ТЕХНИ МАРИОНЕТКИ,ПОСТКОМУСТИ,А НАРОДА ЧАКА ТЕЗИ..........ДА СВЪРШАТ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е сега ясно ли ви е защо на времето е имало народен съд- и са утепали богатите мошеници дето и тогава са доили българския народ
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това в момента е едно от най-лошите служеби правителства, които сме имали. Ако ги бяха избирали на случаен принцип щеше да е по добре, но нали лично зеления чорап си ги избра и сега обслужват неговите предателски интереси.
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига! На БСП все някой им е виновен! Да бяха мислили докато управляваха и криза нямаше да има!
29
1
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
ние сме единствената страна в НАТО която плаща за самолети предварително! 200% има голяма делавера там
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам против. Моите доходи не са замразени. За съм да се купят изстребители. Харча като за последно и стимулирам икономиката. Това, че на разни индивиди са замразени доходите, означава, че е време за преквалификация. Човекът е адаптивно животно. Еле пък да ми се оплакват разни в сивия сектор как взимали по 3000 да карат баничарката и колко малко било, ама видиш ли уж взимат минимална за пред НАП.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Услужливият Плъъх Радев е крайно време да си понесе последствията за това навеждане,сервилничене и лобизмът който провежда в полза на червеният капитал в България!
26
2
 
5
 
! Отговори
Инженер преди 1 година
Гледах дебатите в парламента. Най-парадоксалното беше, че прави според мен бяха две партии със съвсем различни разбирания. А именно ПП и БСП. Объркаха цялата държава, а не само мен политиците на страната. Весели предстоящи Коледни празници. Да ви е Честита Новата 2023 г. Такива ги разправяше преди много години един друг партиен лидер.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...Самолети за ВСС" - какво е това???
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на гласуващите за евроатлантически партии . Заеми за чертежи и фалити в полза на еврокорпорациите . Това ви предлагат евроатлантиците глобалисти .
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, а ти какво очакваш?Тодор Живков да оправи нещата с Брежнев.Няма вече такива филми, всички гледат американски продукции.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова ще внесе ВОТ на НЕДОВЕРИЕ към радевото правителство и искане за ИМПИЙЧМЪНТ на президента.